Jak ulevit kloubům, aby byly čilé?

Ve většině případů se bolest kloubů a omezenost pohybu, zaměřuje na skupinu lidí, kteří jsou starší generace. Není však výjimkou, pokud vás bolesti končetin postihnou ještě v období růstu nebo v těch nejlepších letech, kdy je člověk vitální a plný síly.

Jak co nejlépe ulevit záhybům na našem těle, které dovedou tak moc potrápit?
elektro-terapie

▪ POZOR NA PŘETÍŽENÍ

Každý nátlak, kterým posílíte vaši fyzickou aktivitu a vašim kostem dáte pořádně zabrat, vám může přivodit menší nebo větší problémy.

• V tom lepším případě, vás potrápí svalová bolest (svalovka), a to z nadměrné fyzické aktivity.

• V tom horším, vám vaše klouby dají najevo, že jste na nich vystavili tlak, který nezvládají unést.

V případě, že se vrcholově věnujete nějakému sportu, musíte jich šetřit tak moc, jak to jen půjde. A pochopitelně být pod neustálým lékařským dohledem a mít po ruce dobrého fyzioterapeuta.

▪ VITAMÍNOVÉ DOPLŇKY

Není na škodu brát (i preventivně) doplňky stravy, které pomáhají vašim kloubům správně fungovat. Za ty kvalitnější a současně účinnější, si připlatíte nějakou tu korunu navíc, ale pokud se jedná o vaše zdraví, tak je to nevyčíslitelná částka a určitě byste do nich měli zainvestovat.

Fantastickým pomocníkem vám může být i živočišní želatina nebo výrobky, které ji obsahují. Můžete ji zařadit do vašeho jídelníčku a posílit vaše klouby od základů.
kontrola kolene

▪ ÚRAZY A LÉČBA

Pokud se vám stane, že se nějakým nedopatřením dostanete k tomu, že si ublížíte a odnese to váš kloub, musíte si uvědomit, že léčba bude zdlouhavá a nesmíte na ni spěchat. Klíčem k úspěchu je dostatek odpočinku, pravidelné kontroly u lékaře a konzultace, které vám pomůžou ke snadnému návratu toho, co milujete.

Důležité je brát i léky, které vám doktor předepíše a nebránit se myšlence, že vám pomůžou. Mnoho lidí podceňuje i nepatrné zranění, které se však časem může obrátit v jeden nekonečný koloběh, strávený u doktorů.